Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons gebruik van cookies .

Ik ga akkoord liever niet.

IFF door de jaren heen

IFF Brugge is in de regio bekend als “de gistfabriek”. Het hoogtechnologische bedrijf kent een rijke geschiedenis. De terreinen werden in 1860 aangekocht door de familie Verstraete-Lycke, die een landbouwstokerij uitbaatte. In 1897 startte Jules Verstraete er een gistfabriek, die al na enkele maanden werd overgenomen door de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek uit Delft. Het maken van gist en alcohol blijft de hoofdactiviteit tot in 1969. Vanaf dan beslist men over te gaan op de productie van enzymen en dat is vandaag nog steeds de specialiteit en hoofdactiviteit.

IFF Brugge - Genencor International BV - De Gistfabriek - bestaat 125 jaar in Brugge en viert dit met een fototentoonstelling die voor iedereen toegankelijk is. 50 grote fotopanelen aan de fabrieksmuren in de Komvest tonen de geschiedenis van de fabriek en zijn medewerkers. De tentoonstelling loopt tot maart 2023.